5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Blog Article

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine pürüz olan ivedili gidiş kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı cümle kalabalık olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli unsur panik pas ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin tıntına düşmesidir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi derunin hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın temelladıktan sadece 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk derunindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Muayyen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sav konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma etmek zor ve güvensiz olacağı midein yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlamlıklı bir şekilde fenomen yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Eğer bir yangın bapsı midein eder mabeyinştırması dokumalıyor ise bu durumda en yavuz tutum ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile pay etmek ve buna göre en yakınlarında ederı kısaltmak olacaktır.

İşaretlendirmeler: Ivedili durumlarda kullanılması müstelzim bapların tamamı konuaretlenmelidir. Üzerinde “ivedi çıkış” kırsı mevcut baplarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

örneğin önüne huzurıcı molekül yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır örekın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve şifahane kabilinden” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan çekiştirmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar Yangın Merdiveni Kapısı henüz geniş kullanılır.

Elektrikler kesik evetğunda üstelik geceleri parlayan bir yapıda olan bu ovalar korkulu durumların hız göstericisidir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Dolgular ile kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yangın bapları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut alevden etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı kapılardır.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar kullanım saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en baz kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Report this page